Råraka med ärtguacca, marinerade bönor och snabbpicklad rödlök

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 40 min
10 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Detta är lite av en mix mellan tacon och klassisk råraka! Supergott om du frågar mig och kan varieras utifrån vad du har i kyl och frys! Ärtguccan är verkligen en hit och skulle du mot förmodan få något över vill jag tipsa om att ha den på mackan, som här, på denna gottemacka.

Tillagning

Tina de gröna ärtorna.

Skala och skiva löken tunt. Pressa över lime och krama om löken några gånger. Ställ åt sidan.

Blanda ihop bönorna med olja, fryst koriander och lite salt. Ställ åt sidan.

Riv potatisen, strö över salt och peppar. Låt stå en liten stund och pressa sedan ur vätskan. Hetta upp en stekpanna med lite olja och forma plättar av den rivna potatisen. Stek några minuter per sida, se till att de får lite yta så att de håller ihop.

Gör undertiden ärtguaccan: Skala vitlök och hacka den och chilin grovt. Mixa chili, vitlök, gröna ärtor, solroskärnor, olja och pressad lime till en slät smet med en stavmixer eller blender.

Servera rårakorna med de marinerade bönorna, ärtguaccan och den snabbpicklade rödlöken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommande föreläsningar

21:e oktober 2021 – Ta med maten ut i höst! (digitalt och på plats)

Längtar du efter att vara utomhus mer i höst och ta med maten ut? Kom då och lyssna på den här föreläsningen som har just det i fokus. Att ta med maten ut är ett fantastiskt sätt att umgås, oavsett om det är med dig själv eller med någon annan eller flera. Under den här föreläsningen pratar vi om hur du kan få in mer utestunder i vardagen, vare sig du har 15 minuter eller en hel dag framför dig och hur du gör maten till en del av det. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.