Röd potatissallad med örtmarinerade och rostade kikärtor

Receptet passar extra bra under:
Sommar
Tid 45 min
8 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En vegansk potatissallad med tomatsås, örtmarinerade och rostade kikärtor och vårlök! Lika god kall som varm. Perfekt för buffén! Gillar du potatissallad måste jag också tipsa om denna goda med citron och belugalinser, samt denna med spiskummin, lime och persilja!

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Skala vitlöken och tryck till den med sidan av kniven så att den krossas. Häll över tomaterna i en ugnsfast form, i med vitlök och strö över olja och salt. Tillaga i ugnen ca 40 min, rör om ett par gånger under tiden.

Skär löken i bitar och lägg den i kallt vatten i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, tillsätt kikärtorna och rör om. Sprid ut i en ugnsfast form och ställ in i ugnen tillsammans med tomaterna de sista 15 minutrarna.

Koka under tiden potatisen.

När du tagit ut tomatsåsen ur ugnen kan du eventuellt höja temperaturen i ugnen några minuter för att få till riktigt krispiga kikärtor. Håll koll på den så att de inte bränns vid!

Skär den färdigkokta potatisen i halvor eller kvartar. Häll över den färdiga tomatsåsen och rör om. Häll av vattnet från salladslöken och använd som topping ihop med de marinerade, rostade kikärtorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.