Currygryta med spenat, äpple och kikärtor på stormkök

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 30 min
10 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Denna currygryta är så enkel och god, dessutom perfekt att laga på stormkök! Här serveras den med nudlar men ris eller något annan tillbehör fungerar lika bra.

Packlista för att laga ute:
– Ingredienser till maten
– Vatten att koka nudlarna i
– Skärbräda, kniv, slev
– Stormkök, inkl. bränsle och tändare
– Något att äta på, gärna djup tallrik, bestick
– Skräp och/eller diskpåse

 

Tillagning

Tänd stormköket och ställ på det större kokkärlet, fyll upp med vatten och koka nudlarna tills de är al dente. Häll av vattnet med hjälp av stekpannan/locket och ställ åt sidan med locket på så att de inte kallnar.

Använd det mindre kärlet för att fräsa currypastan i lite olja under omrörning, tillsätt sedan spenat och stek tills den är mjuk. Häll över kokosmjölken och smula ner buljongtärningen, låt grytan koka upp. Skär äpplet i mindre bitar och lägg ner i kärlet tillsammans med de kokta kikärtorna. Låt puttra i 5 minuter och servera sedan tillsammans med nudlarna.

Toppa eventuellt med lite kokos.

Vegansk variant

Använd matvete, ris eller risnudlar istället för äggnudlar

5 Kommentarer

 1. Kajsa

  Alltså, jag har så himla svårt för kikärtor… Äter nästan allt annat, men just kikärtor i sin ursprungliga form får jag inte ner 🙁
  Vad kan jag ta istället?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Du kan byta ut dem till nästan vad du vill! Gröna linser funkar bra i denna, skulle också tro att vita eller svarta bönor blir gott! 😀 Lycka till!

  • Josefin

   Har du testat att koka själv för att få dem till den konsistensen du uppskattar. Jag uppskattar t.ex. inte al dente risotto så det kan jag inte äta på restaurang. Läste på Vegomagasinet att man ska ha bikarbonat i när man kokar egna kikärter. Testa!

   Stora vita bönor älskar jag – de är så krämiga & goda!

 2. Frida

  Borde inte denna även ligga under ”veganskt”?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Helt rätt! La till den där nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.