Lingonglöggsmoothie

Tid 5 min
8 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här smoothien kom till lite av en slump. Jag stod hemma en morgon, höll på att preppa för en utefrulle och hade precis hällt i alla ingredienser till en lingonsmoothie med pepparkakskryddor i när jag såg en öppnad flaska glögg i kylen. Jag tog flaskan och hällde i en skvätt. Och det blev SÅ gott. Detta måste du bara prova!
Kanske så att detta blev min favoritsmoothie för i år till och med! Du måste inte ha glögg i, men om du nu råkar ha lite över efter julhelgerna så är detta ett tips. Ett annat tips angående glögg är att det går fint att frysa in och använda som smaksättare i annat, ex grytor

Tillagning

Skala bananen.
Mixa alla ingredienser i en blender eller med en mixer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.