Lingonglöggsmoothie

Tid 5 min
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här smoothien kom till lite av en slump. Jag stod hemma en morgon, höll på att preppa för en utefrulle och hade precis hällt i alla ingredienser till en lingonsmoothie med pepparkakskryddor i när jag såg en öppnad flaska glögg i kylen. Jag tog flaskan och hällde i en skvätt. Och det blev SÅ gott. Detta måste du bara prova!
Kanske så att detta blev min favoritsmoothie för i år till och med! Du måste inte ha glögg i, men om du nu råkar ha lite över efter julhelgerna så är detta ett tips. Ett annat tips angående glögg är att det går fint att frysa in och använda som smaksättare i annat, ex grytor

Tillagning

Skala bananen.
Mixa alla ingredienser i en blender eller med en mixer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!