One pot kokosgryta med zucchini och havreris

One pot kokosgryta med zucchini och havreris

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Sommar Sommar
Höst Höst
Tid 30 min
co2 0.3 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En smarrig one pot, dvs där du slänger ner allt i en och samma gryta. Här är det zucchini i  men det går bra att byta ut till tex. fryst broccoli eller fryst spenat när zucchini inte är i säsong. Gillar man lite mer spicy mat kan man ha i ytterligare en klick currypasta!

Tillagning

Hacka gul lök och vitlök fint och zucchinin i bitar. Fräs mjuka i olja i en gryta tillsammans med currypastan och hackad chili samt riven ingefära. Häll i kokosmjölk, vatten och smula ned buljongtärningen. Låt koka upp. Häll i havreriset och låt sjuda under lock i ca 10-15 minuter. Rör om då och då så att inte bränner fast i botten.

Riv limen och lägg i skalet i grytan. Pressa i saften. Lägg i koriandern och kikärtorna och låt bli varma i grytan. Späd med mer vatten om det behövs.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 5 / 5. Antal röster 1

Inga betyg ännu

1 Kommentar

  1. Nora

    Supergod och lätt att göra! Gjorde på vanligt långkornigt ris i samma mängd och kokade lika länge som det stod på rispaketet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!