One pot pasta

Tid 20 min
7 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Jag har varit en del i Norge i sommar, och fick bland annat nys på att där gör de något som kallas “Restetorsdag”. Alltså att en dag i veckan (i Norge är det torsdagar som gäller) då en tittar i sina gömmor hemma och gör något av det. Helt enkelt en dag då en ser till att äta upp det en har! Jag gillar verkligen initiativet att dedikera en särskild dag åt det!

Häromdagen hade jag därmed “restsöndag” och gjorde då denna one pot pasta, vilket är en perfekt rätt för att ta hand om olika rester. Basen är tomatkross och pasta, och ja, sen är det bara att gå all in från skafferi, kyl, frys. Min blev med soltorkade tomater, oliver bl a. Det bästa med rätten är att den lagar sig själv, blir typ ingen disk (är du riktigt sugen på att minimera disken ännu mer kan du ju äta direkt ur grytan) och det blir riktigt gott! Här kommer ett basrecept, som du kan modifiera hur du vill. Heja att ta hand om sina rester va!

Tillagning

Hacka gul lök och vitlök fint. Stek mjuka i olja i en gryta. Slå på krossade tomater, linser, buljong och vatten och låt koka upp. Lägg i pastan. Låt den koka till den är mjuk. Tillsätt ev mer vatten, det ska hela tiden finnas lite vätska i koket.

När pastan är klar: lägg i hackade soltorkade tomater, oliver och örter. Toppa med lite fetaost om du har.

7 Kommentarer

 1. Emma

  Hej! Hur mycket pasta räknar du per portion? 🙂 ser supergott ut!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   En standardportion pasta är ca 70 gram (torrvikt) och det är det jag räknat med. Men sen får man givetvis modiera så att det passar en själv, tar man mer pasta kan man ta lite mer vatten i.

 2. Zeb M

  3 st oliver fördelat på 4 portioner… Felskrivet eller snålt?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Snålt 😉 Tanken är att oliverna mest ska ge lite smak. Vill du kan du ju givetvis ha i fler 🙂

 3. Zeta

  Super gott blev det!
  Jag tog en matsked paprikapuré istf buljong som gav djupare smak, serverade med picklad rödlök.

  Tack för hemsidan!

 4. Zeta

  Super gott blev det!
  Jag tog en matsked paprikapuré Istf buljong och

 5. Desiree Karlsson

  Väldigt gott blev det med feta ost och svartpeppar som garnering.
  Enkelt och snabblagat.
  Desirée

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.