Pizzabullar bianco

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 75 min
5 kr/bulle
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Jag fattar inte varför jag inte gjort detta förr: en bullvariant av den omåttligt populära pizza biancon med potatis, Dessa är perfekt att ta med påutflykt till exempel. Bara att rulla ihop innan gräddning och sen har du bästa bullarna! Även perfekta till soppa. Vill du göra veganskt ersätter du med veganskt alternativ till ost.

Tillagning

Smula jäst i en bunke. Slå på vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Rör i mjöl, så att du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i ca 40 min.

Skär under tiden potatisen i små tärningar. Koka potatisen i saltat vatten ca 5 min. Slå bort vattnet, mosa potatisen lätt och sätt ugnen på 250 grader.

När degen jäst klart: Ta upp på mjölat bakplåtspapper och kavla ut. Mixa halva burken med kronärstkockhjärtan och fraiche. Bred ut på pizzabotten. Toppa med potatisen. Hacka resterande kronärtskockorshjärtan och lägg på. Skär rödlöken i skivor och lägg på pizzan. Strö över den rivna osten, flingsalt och timjan. Jäs under bakduk i 20 min. Rulla pizzan och skär i 8-10 bitar. Lägg direkt på en oljad plåt eller i muffinsformar.

Grädda pizzabullarna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Ta ut och toppa eventuellt med lite smulad fetaost och soltorkade tomater.

5 Kommentarer

 1. wannabe-snåljop

  kan man frysa dessa?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Potatis är inte särskilt kul att frysa då den kan ändra textur och bli vattning. Vissa tycker dock inte det händer när den är mosad som i detta recept så testa med en och se om du tycker att det smakar bra när du väl tinar den sen 🙂

 2. Ola Nilsson

  Hur mkt olja ska man ha i degen?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Tack för kommentaren, uppdaterade receptet nu – 1 msk ska det vara 🙂

 3. Therese

  Gjorde denna ikväll! Tog 100g rökt tofu som jag mixade med kronärtskocka, istället för fraische eftersom jag inte hade någon hemma,, blev underbart gott!! Har testat massa recept och 300kr veckor och alla i familjen älskar det verkligen! Veganiserar alltid! Tack för all inspiration! 🙏🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommande föreläsningar

21:e oktober 2021 – Ta med maten ut i höst! (digitalt och på plats)

Längtar du efter att vara utomhus mer i höst och ta med maten ut? Kom då och lyssna på den här föreläsningen som har just det i fokus. Att ta med maten ut är ett fantastiskt sätt att umgås, oavsett om det är med dig själv eller med någon annan eller flera. Under den här föreläsningen pratar vi om hur du kan få in mer utestunder i vardagen, vare sig du har 15 minuter eller en hel dag framför dig och hur du gör maten till en del av det. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.