Potatiskaka med dill och salsa

Potatiskaka med dill och salsa

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 45 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En smarrig potatiskaka som smakar sommar men som såklart går bra att äta året om. Använd då fryst dill och hela konserverade tomater om du vill äta i säsong.

Tillagning

Potatiskakan: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i millimetertunna skivor och riv osten. Smörj en ugnsfast form med lite olja. Lägg ut ett första lager med potatis, strö över lite ost, dill och peppar. Fortsätt varva tills ingredienserna är slut och avsluta med att hälla över havredrycken/grädden. Ställ in i ugnen ca 30-40 min eller tills att potatisen mjuknat.

Salsan: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skär paprika och tomat i små tärningar. Blanda lök, chili, paprika och tomat i en skål. Tillsätt olja, citronsaft och eventuellt hackad koriander.

Vegansk variant

Använd växtbaserad ost och mjölk/grädde

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 0 / 5. Antal röster 0

Inga betyg ännu

1 Kommentar

  1. Cecilia

    Den här potatiskakan är såååååå god! Smakar precis som en riktigt smarrig potatisgratäng! Den har numera ersatt potatisgratängen vi annars brukar äta. Vi fick dock jättemycket salsa över när vi gjorde enligt receptet – men salsan är faktiskt superbra att ha som ingrediens i en lins- eller köttgryta dagen efter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!