Grillkväll: veganska färsspett, örtmarinerade grillade potatisar och tsatsiki

Tid 60 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Häromdagen tog jag och en vän oss upp på en kulle i Göteborg och grillade. Så fin kväll! Istället för engångsgrill använde vi en bärbar grill och istället för tändvätska körde vi med papper, braständare och briketter i en grillstartare. Så smidigt! På grillen hade vi spett av formbär färs (den är verkligen kanon för att grilla med!), örtmarinerade grillade potatisar (såååå gott med grillad potatis ju!) tsatiski och grönsaker vi la på grillen.  När det gäller att grilla så tycker jag att det är ett perfekt att använda sig av restfest-tänket, alltså ta lite vad en har hemma! Jag gillar även att köra röror man förbereder hemma (ex majskräm, svart bönröra )och äter med typ grillad potatis och grillade grönsaker. Även dessa svarta bönburgare är goda att grilla men då behöver du ett halster för att de inte ska ramla igenom.

Tillagning

Innan grillningen så förbereds färsspett och potatis hemma.

Gör grillspetten:
Tina den formbara färsen (tar ca 30-60 min i rumstemperatur) Blanda med pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, salt och peppar. Forma till "små korvar" och trä på spett. Om du använder träspett, se till att de legat i blöt innan.

Väl på plats: grilla färskorvarna.

Gör potatisen
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är klar (ca 10 min). Låt svalna. Blanda ihop örtoljan genom att blanda olja, kryddor, citronsaft och salt och peppar. Blanda potatis och olja och lägg i en matlåda (eller annan säker form) så att de hinner marineras under tiden du tar dig till grillstället.

Väl på grillplats: trä på potatisarna på spett och grilla.

Tips! Oljan går jättefint att använda till att pensla gallret med eller pensla på grönsaker så ta gärna med en pensel till din grillning.

1 Kommentar

  1. Nina

    Snabbt, enkelt o supergott! Hittade en för mig ny produkt, formbar färs av ärta. Grillar oftast tofu eller bara grönsaker, så detta var ett riktigt bra alternativ som omväxling! Tackelitack! / trogen följare av dig och dina recept 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.