Grillkväll: veganska färsspett, örtmarinerade grillade potatisar och tsatsiki

Grillkväll: veganska färsspett, örtmarinerade grillade potatisar och tsatsiki

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 60 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Häromdagen tog jag och en vän oss upp på en kulle i Göteborg och grillade. Så fin kväll! Istället för engångsgrill använde vi en bärbar grill och istället för tändvätska körde vi med papper, braständare och briketter i en grillstartare. Så smidigt! På grillen hade vi spett av formbär färs (den är verkligen kanon för att grilla med!), örtmarinerade grillade potatisar (såååå gott med grillad potatis ju!) tsatiski och grönsaker vi la på grillen.  När det gäller att grilla så tycker jag att det är ett perfekt att använda sig av restfest-tänket, alltså ta lite vad en har hemma! Jag gillar även att köra röror man förbereder hemma (ex majskräm, svart bönröra )och äter med typ grillad potatis och grillade grönsaker. Även dessa svarta bönburgare är goda att grilla men då behöver du ett halster för att de inte ska ramla igenom.

Tillagning

Innan grillningen så förbereds färsspett och potatis hemma.

Gör grillspetten:
Tina den formbara färsen (tar ca 30-60 min i rumstemperatur) Blanda med pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, salt och peppar. Forma till "små korvar" och trä på spett. Om du använder träspett, se till att de legat i blöt innan.

Väl på plats: grilla färskorvarna.

Gör potatisen
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är klar (ca 10 min). Låt svalna. Blanda ihop örtoljan genom att blanda olja, kryddor, citronsaft och salt och peppar. Blanda potatis och olja och lägg i en matlåda (eller annan säker form) så att de hinner marineras under tiden du tar dig till grillstället.

Väl på grillplats: trä på potatisarna på spett och grilla.

Tips! Oljan går jättefint att använda till att pensla gallret med eller pensla på grönsaker så ta gärna med en pensel till din grillning.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.8 / 5. Antal röster 9

Inga betyg ännu

1 Kommentar

  1. Nina

    Snabbt, enkelt o supergott! Hittade en för mig ny produkt, formbar färs av ärta. Grillar oftast tofu eller bara grönsaker, så detta var ett riktigt bra alternativ som omväxling! Tackelitack! / trogen följare av dig och dina recept 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!